De NIH Stroke Scale (NIHSS) (2024)

De NIH Stroke Scale (NIHSS) is een gestandaardiseerd scoringsinstrument dat door zorgverleners en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg wordt gebruikt om de mate van beperking veroorzaakt door een beroerte te meten en vast te leggen. Als u uw beroerteteam hebt horen praten over uw NIHSS of de NIHSS van uw geliefde, heeft u misschien enkele vragen over de betekenis achter uw score.

De NIH Stroke Scale (NIHSS) (1)

Wat is een beroerte?

Een beroerte is een ernstige gezondheidstoestand die optreedt wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen wordt beperkt of onderbroken. Het is de vijfde meest voorkomende doodsoorzaak en een belangrijke oorzaak van invaliditeit in de Verenigde Staten.

Beperkte of onderbroken bloedstroom kan optreden als gevolg van een bloedstolsel of een breuk, en een gebrek aan bloedstroom betekent dat essentiële voedingsstoffen en zuurstof de hersenen niet kunnen bereiken. Wanneer dit gebeurt en het aangetaste deel van de hersenen niet kan krijgen wat het nodig heeft, wordt het hersenweefsel aangetast, wat uiteindelijk kan resulteren in een fysieke of cognitieve handicap.

Effecten van een beroerte

De hersenen zijn een uiterst complex orgaan dat verschillende lichaamsfuncties aanstuurt. Als er een beroerte optreedt en de bloedstroom het gebied dat een bepaalde lichaamsfunctie regelt niet kan bereiken, functioneert dat deel van het lichaam mogelijk niet zoals het zou moeten. Beroerte-effecten kunnen fysieke zwakte, verlies van evenwicht, verminderd gevoel, moeite met spreken en een aantal andere problemen omvatten.

Omdat er zoveel verschillende beroerte-effecten zijn, afhankelijk van welk deel van de hersenen wordt aangetast, worden niet alle beroertes als gelijk beschouwd in termen van ernst. De NIHSS is een hulpmiddel waarmee de ernst van een beroerte in de tijd kan worden vergeleken om te bepalen of een beroerte mild of ernstig is en of de effecten verbeteren of verergeren.

Wat meet de NIHSS?

De NIHSS meet verschillende aspecten van de hersenfunctie, waaronder bewustzijn, zicht, gevoel, beweging, spraak en taal. Voor elk van deze fysieke en cognitieve functies wordt bij een gericht neurologisch onderzoek een bepaald aantal punten gegeven. Een maximale score van 42 staat voor de meest ernstige en verwoestende beroerte.

De niveaus van de ernst van een beroerte zoals gemeten door het NIHSS-scoresysteem zijn:

  • 0 = geen slag
  • 1-4 = kleine beroerte
  • 5-15 = matige beroerte
  • 15-20 = matige/ernstige beroerte
  • 21-42 = ernstige beroerte

NIH Stroke Scale Gebruik:

De NIHSS wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder het begeleiden van behandelbeslissingen en het bieden van een standaardschaal die onderzoekers en clinici kunnen gebruiken.

Besluitvorming bij de behandeling van een beroerte

De NIHSS dient als basis voor klinische besluitvorming wanneer een patiënt in het ziekenhuis arriveert met een beroerte. Gezamenlijke richtlijnen van de American Heart Association en de American Stroke Association bevelen het gebruik van NIHSS aan om de mate van neurologische uitval te kwantificeren, communicatie te vergemakkelijken en patiënten te identificeren die geschikt zijn voor behandeling met tPA.

Dit medicijn is een krachtige bloedverdunner die de resultaten van een beroerte kan verbeteren, maar het kan alleen in beperkte situaties worden gebruikt. NIHSS biedt ook een basis voor zorgverleners om de veranderende klinische status te bepalen, inclusief het bewaken van patiënten met een hoger risico op complicaties zoals hersenbloeding.

Onderzoeksinstrument

Een ander belangrijk gebruik van de NIHSS is in onderzoek, waar het een objectieve vergelijking van de werkzaamheid mogelijk maakt tussen verschillende beroertebehandelingen en revalidatie-interventies. Dit kan onderzoekers helpen om met uniforme criteria te bepalen of een medische behandeling effectief is bij de behandeling van een beroerte.

Communicatie tussen zorgaanbieders

Over het algemeen gebruiken neurologen en andere zorgverleners die voor u zorgen tijdens en na uw beroerte gedetailleerde klinische gegevens om over uw toestand te communiceren. De NIHSS-beroerteschaal is een getal dat de ernst van uw beroerte kan aangeven, maar is niet het belangrijkste punt waar uw zorgverleners naar kijken bij het beoordelen van uw toestand en het nemen van behandelbeslissingen.

De uniformiteit van de schaal kan uw zorgverleners echter helpen een beeld te krijgen van hoeveel uw beroerte in de loop van de tijd is verbeterd of verergerd.

Uw zorgteam kan gespecialiseerde manieren gebruiken om uw medische toestand te beoordelen en vast te leggen, zodat iedereen in het team begrijpt hoe uw ziekte in de loop van de tijd verbetert of verergert. De NIHSS is een van de instrumenten die uw beroertezorgteam gebruikt om op een consistente manier te communiceren, vooral omdat er veel verschillende mensen in uw beroertezorgteam zijn die voor u zorgen terwijl u herstelt van uw beroerte.

De NIHSS is niet het enige hulpmiddel dat wordt gebruikt om uw toestand te evalueren en vast te leggen als u een beroerte heeft gehad, maar u kunt de cijfers volgen die uw zorgverleners gebruiken wanneer ze uw NIHSS-ernst registreren, zodat u een algemeen idee krijgt van uw algehele voortgang na verloop van tijd.

Naast de NIHSS is er ook een checklist na een beroerte die kan worden gebruikt om uw herstel na een beroerte te beoordelen.

De NIH Stroke Scale (NIHSS) (2024)
Top Articles
Breath of the Wild: How to Find Naydra, Dinraal and Farosh Dragons
How to Farm Dragon Parts - The Legend of Zelda: Breath of the Wild Guide - IGN
What Is Single Sign-on (SSO)? Meaning and How It Works? | Fortinet
Cpmc Mission Bernal Campus & Orthopedic Institute Photos
55Th And Kedzie Elite Staffing
Pixel Speedrun Unblocked 76
Combat level
Monthly Forecast Accuweather
Wizard Build Season 28
Localfedex.com
MADRID BALANZA, MªJ., y VIZCAÍNO SÁNCHEZ, J., 2008, "Collares de época bizantina procedentes de la necrópolis oriental de Carthago Spartaria", Verdolay, nº10, p.173-196.
Taylor Swift Seating Chart Nashville
Colts seventh rotation of thin secondary raises concerns on roster evaluation
Flights To Frankfort Kentucky
The fabulous trio of the Miller sisters
This Modern World Daily Kos
Non Sequitur
Chastity Brainwash
Craigslist Red Wing Mn
Nhl Tankathon Mock Draft
Cincinnati Adult Search
Plaza Bonita Sycuan Bus Schedule
kvoa.com | News 4 Tucson
2487872771
Boxer Puppies For Sale In Amish Country Ohio
Kimoriiii Fansly
Is Holly Warlick Married To Susan Patton
130Nm In Ft Lbs
4.231 Rounded To The Nearest Hundred
Uno Fall 2023 Calendar
Allegheny Clinic Primary Care North
Brenda Song Wikifeet
Ravens 24X7 Forum
Restaurants Near Calvary Cemetery
Chapaeva Age
Andhra Jyothi Telugu News Paper
Pensacola Cars Craigslist
Hindilinks4U Bollywood Action Movies
5 Tips To Throw A Fun Halloween Party For Adults
Reese Witherspoon Wiki
Simnet Jwu
Tattoo Shops In Ocean City Nj
Craigslist Antique
Why Are The French So Google Feud Answers
My Gsu Portal
Theatervoorstellingen in Nieuwegein, het complete aanbod.
Stephen Dilbeck, The First Hicks Baby: 5 Fast Facts You Need to Know
Slug Menace Rs3
Lux Funeral New Braunfels
Overstock Comenity Login
Scholar Dollar Nmsu
Noaa Duluth Mn
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6464

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.